۳ نتیجه برای صادقی محلی
نسیم صادقی محلی، نرگس ارسلانی، مجتبی راد، تابان نعمتی فرد، سوره خاکی، مسعود فلاحی-خشکناب،
دوره ۱، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۲ )
چکیده
مقدمه: همه گیری کووید- ۱۹ بزرگ ترین چالشی است که سیستم های آموزشی در جهان تاکنون با آن روبرو بوده اند. دانشگاه های علوم پزشکی دانشجویان را از بالین و دانشگاه خارج و به سمت آموزش مجازی هدایت کردند. این گذار ناگهانی به ویژه در رشته های عملی همچون پرستاری با چالش های زیادی همراه شد.
روش کار: مطالعه حاضر از نوع مروری- سیستماتیک بوده و از مقالات فارسی و انگلیسی مستخرج از بانک های اطلاعاتی داخلی ( SID, IranDoc ) و خارجی ( PubMed, Science Direct, Scopus, Google Scholar) با استفاده از کلید واژه های آموزش مجازی، یادگیری مجازی، آموزش الکترونیک، آموزش مبتنی بر وب، آموزش آنلاین، شبیه سازی واقعی مجازی، کرونا ویروس، کووید- ۱۹ ، پرستاری و سایر کلید واژه های مرتبط به همراه معادل انگلیسی آن در بازه زمانی ۲۰۱۳ -۲۰۲۰ استفاده شد. معیار ورود شامل مطالعاتی کیفی، کمی و ترکیبی بود، که در به کار گیری انواع آموزش مجازی با موانع و چالش هایی مواجه شده و در ارزیابی کیفیت گیفورد نمره قابل قبولی کسب کرده بودند. انواع مطالعات مروری حذف شدند.
یافته ها: از مجموع ۴۰۴ مقاله مرتبط، ۴۴ مقاله واجد شرایط ( ۴۲ مقاله انگلیسی و ۲ مقاله فارسی) مرور شدند. نتایج نشان می دهد چالش های آموزش مجازی پرستاری قبل و بعد از کرونا در ۳ طبقه به دست آمد: زیر ساخت های آموزش مجازی؛ فرآیند آموزش و ارزشیابی مجازی؛ اخاق و امنیت اطلاعات.
نتیجه گیری: ایجاد آمادگی در ابعاد مختلف انسانی و تجهیزات خود نیازمند برنامه ریزی دقیق است. اکنون زمان مناسبی است که با تقویت ساختار ها و تکنولوژی های ضروری و اصاح فرایند های آموزشی و ارزشیابی و آموزش اساتید و دانشجویان وضعیت تهدید آمیز کنونی را به فرصت تبدیل کرده و گام بلندی در راه توسعه سیستم های آموزش برداشته شود.
مجتبی راد، مسعود فلاحی خشکناب، نرگس ارسلانی، نسیم صادقی محلی، پریسا رسولی، سوره خاکی، تابان نعمتی فرد،
دوره ۱، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۲ )
چکیده
مقدمه: یکی از روش های آموزش موثر به دانشجویان استفاده از شبیه سازی می باشد. با وجودی که در بیشتر مطالعات به برخی از چالش های شبیه سازی اشاره شده ولی مطالعات مختلف در نوع چالش ها و راهکارهای آن اتفاق نظر ندارند.
روش کار: این مطالعه از نوع مرور نظام مند بوده که در سال ۱۳۹۹ انجام شد. بررسی با جستجوی کلید واژه های آموزش پرستاری، شبیه سازی بیماران، چالش ها، موانع در منابع اطلاعاتی داخلی SID, Irandoc و خارجی PubMed, Science Direct, Scopus, Google Scholar انجام شد. معیارهای ورود در این مطالعه شامل: مرتبط بودن مقالات با عنوان، فارسی یا انگلیسی بودن زبان مقالات، در دسترس بودن اصل مقاله، عاوه بر چکیده، نوع مطالعه کمّی، کیفی و یا ترکیبی در بازه زمانی۲۰۰۰ تا ۲۰۲۰ بود.
یافته ها: از مجموع ۴۱۱ مقاله مرتبط، ۱۴ مقاله واجد شرایط مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان دادند که چالش های شبیه سازی در آموزش پرستاری در ۴ طبقه اصلی چالش های مربوط به اساتید، چالش های مربوط به دانشجویان، عدم حمایت کافی مدیران و منابع طبقه بندی شدند.
نتیجه گیری: استفاده از فناوری شبیه سازی براساس بررسی متون می تواند به عنوان روشی برای آمادگی دانشجویان قبل از ورود به بالین مورد استفاده قرار گیرد. با توجه به اینکه اکثر این چالش ها می تواند قابل رفع باشد و نیاز به حمایت همه جانبه مدیران دارد لذا پیشنهاد می گردد مدیران با بررسی این موراد و حمایت خود می توانند سهم بسزایی در پیشرفت آموزش و کاهش مشکلات بالینی دانشجویان و اساتید اشته باشند. از طرف آمادگی در دانشجویان و اساتید نیز باید مد نظر قرار گیرد.
تابان نعمتی فرد، نرگس ارسلانی، مجتبی راد، نسیم صادقی محلی، سوره خاکی، مسعود فلاحی خشکناب،
دوره ۱، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۲ )
چکیده
مقدمـه: در کلیـه جوامـع اهـداف آموزشـی دارای شـباهت هایـی هسـتند امـا برنامـه ریـزی آموزشـی بـرای دسـتیابی بـه اهـداف بـا توجـه بـه نیازهـای جوامـع متفـاوت مـی باشـد. مقایسـه برنامـه هـای مختلـف آموزشـی در پرسـتاری مـی توانـد سـبب ارتقـای محتـوا و کیفیـت برنامـه آموزشـی و پاسـخ بـه نیـاز جامعـه جهـت تربیـت و تامیـن نیـروی متبحـر پرسـتاری شـود. لـذا ایـن مطالعـه تطبیقـی بـه منظـور شـناخت بیشـتر شـباهت هـا و تفـاوت هـای ایـن دو برنامـه درسـی انجـام گردیـد.
روش کار: در ایـن مطالعـه توصیفـی – تطبیقـی در سـال ،۱۳۹۹داده هـای در رابطـه بـا برنامـه آمـوزش کارشناسـی ارشـد پرسـتاری کـودکان بـا اسـتفاده از کلیـد واژه هـای مطالعـه تطبیقـی، برنامـه درسـی، کارشناسـی ارشـد، پرسـتاری کـودکان، آمریـکا، ایـران و مروری بـر تاریخچـه و جزئیـات برنامـه درسـی دوره کارشناسـی ارشـد پرسـتاری کـودکان ایـران و دانشـگاه دوک جمـع آوری گردیـد. سـپس داده هـا بـا اسـتفاده از الگـوی Beredayدر چهـار مرحلـه توصیـف، تفسـیر، هـم جـواری و مقایسـه مـورد تجزیـه و تحلیـل قـرار گرفـت.
یافتـه هـا: برنامـه کارشناسـی ارشـد پرسـتاری کـودکان در ایـران و دانشـگاه دوک از نظـر فلسـفه و چشـم انـداز، نقـش دانشـجویان پـس از فـارغ التحصیلـی و راهبـرد هـای آموزشـی و روش تدریـس مشـابهت داشـت. بـا ایـن وجـود متفـاوت بـه لحـاظ نحـوه و شـرایط پذیـرش (در دوک نحـوه پذیـرش غیـر متمرکـز، پروانـه کار رسـمی و یـک سـال سـابقه کار در مراقبـت از کـودکان شـرط لازم اسـت)، ماهیـت رشـته(در دوک متمرکـز بـر آمـوزش در عرصـه و بالیـن در مقابـل در ایـران بیشـتر مبتنـی بـر آمـوزش، پژوهـش و انجـام رسـاله پژوهشـی اسـت)، رسـالت رشـته (در ایـران متمرکـز بـر مراقبـت خانـواده محـور و در دانشـگاه دوک متمرکـز بـر مسـائل فرهنگی اسـت)،
و همچنیـن دورنمـای رشـته (در ایـران، قرارگیـری آمـوزش پرسـتاری کـودکان در راسـتای اسـتاندارد جهانـی بـوده و در دانشـگاه دوک متمرکـز بـر تربیـت رهبـران تحـول گـرا در آینـده اسـت) ارزیابـی گردیـد.
نتیجـه گیـری: برنامـه آموزشـی دوره کارشناسـی ارشـد پرسـتاری کـودکان در ایـران دارای شـباهت هـای بسـیاری بـا برنامـه مشـابه آن در دانشـگاه دوک اسـت امـا جهـت بهبـود کیفیـت ایـن رشـته در ایـران، تفاوتهـای آن بـا برنامـه درسـی دوک ماننـد شـرط سـابقه کار بـرای پذیـرش داوطلبـان، انجـام مصاحبـه جهـت بررسـی خصوصیـات روانشـناختی پیـش از ورود بـه دوره و همچنیـن تمرکـز آن بـر آمـوزش مهارتهـای بالینـی و توجـه بـه مسـائل فرهنگـی در مراقبـت خانـواده محـور بایسـتی بیشـتر مـورد بررسـی و واکاوی قـرار گرفته و در بازنگـری برنامـه مـد نظـر قرارگیـرد.