[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
مجوزها و مدارک نشریه::
::
سالمند شناسی

AWT IMAGE

..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
سامانه جامع رسانه ها
..
:: دوره 2، شماره 4 - ( زمستان 1401 ) ::
جلد 2 شماره 4 صفحات 34-19 برگشت به فهرست نسخه ها
تازه های بیماری آلزایمر و کووید 19 در سالمندان؛ یک مطالعه مرور یکپارچه
حسین پورچراغی ، نسرین ولی عینی ، مهدی رحیمی ، شیما نظری ، الهام نواب*
دانشیار، گروه پرستاری مراقبت های ویژه و مدیریت و پرستاری سالمندی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران e-navab@sina.tums.ac.ir
چکیده:   (1930 مشاهده)
مقدمه: در دسامبر 2019 ، سویه جدید کروناویروس به نام SARS-COV-2 چالشی اساسی را برای سلامت عمومی ایجاد نمود. ویروسی که می توانند از طریق تخریب پارانشیم مغزی و اختال در متابولیسم گلوکز، سبب اختالات شناختی، بویژه حافظه گردد. از طرفی دیگر قرنطینه های مستمر خانگی سالمندان جهت جلوگیری از ابتا به این بیماری، اثرات نامطلوبی بر شرایط روانی آن ها می گذارد. از آنجایی که سالمندان آسیب پذیرترین گروه نسبت به بیماری کرونا بوده و در سراسر جهان نیز نزدیک به ۵۰ میلیون مبتلا به آلزایمر وجود دارد، این مطالعه با هدف بررسی تازه های بیماری آلزایمر و کووید19 در سالمندان انجام است.
روش کار: با بررسی در بانک اطلاعاتی SID ، IranDoc ، Google scholar ، PubMed ، Medline ،Scopus ، Cochrane Library،Science Direct و با استفاده از کلیدواژه های "سالمندی"،"کووید 19 "، "ویروس کرونا" و "آلزایمر"؛تمامی مقالاتی  که به بررسی ارتباط بیماری کرونا و آلزایمر پرداخته بودند وارد مطالعه شدند. جستجوی الکترونیکی در محدوده زمانی 2019- 2021 انجام گردید.
یافته ها: نتایج بررسی 18 مطالعه انتخاب شده نشان داد؛ ارتباط مشخصی بین هر یک از این دو بیماری وجود دارد که در هر دو بعد بیولوژیک و سبک رفتاری قابل اثبات است. همچنین اختال عملکرد شناختی، تحریک پذیری، اختال در خلق و ارتباط در سالمندان مبتا و غیر مبتا به بیماری آلزایمر در دوران قرنطینه ناشی از بیماری کووید 19 در مقایسه با زمان قبل از پاندمی با سرعت بیشتری روی داده است.
نتیجه گیری: با توجه به رابطه پاتوفیزولوژیک شناخته شده بین این دو بیماری، کاهش فعالیتهای اجتماعی و جسمی در حین قرنطینه و به ویژه جدایی از اعضای خانواده، منجر به کاهش تحریک حسی و افزایش تنهایی در فرد سالمند شده و زمینه ساز تجربه بی قراری، اختالات شناختی و توهم در این افراد می گردد. اگرچه اعمال محدودیت ها برای مقابله با شیوع کووید 19 ضروریست، توجه به نیازهای روحی و روانی سالمندان بخصوص مبتلایان به بیماری آلزایمر و خانواده هایشان ضروری بوده و لازم است تدابیر مناسبی جهت گذران هرچه بهتر این پاندمی برای این افراد را در نظر گرفته شود.
واژه‌های کلیدی: سالمندی، کووید 19، ویروس کرونا، آلزایمر، مطالعه مروری.
متن کامل [PDF 391 kb]   (897 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1400/7/24 | پذیرش: 1400/11/27 | انتشار: 1401/5/17
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Poorcheraghi H, Valieiny N, Rahimi M, Nazari S, Navab E. New findings on Alzheimer's and Covid-19 disease in elderly; An Integrated review study. 3 2023; 2 (4) :19-34
URL: http://ijsr.ir/article-1-122-fa.html

پورچراغی حسین، ولی عینی نسرین، رحیمی مهدی، نظری شیما، نواب الهام. تازه های بیماری آلزایمر و کووید 19 در سالمندان؛ یک مطالعه مرور یکپارچه. 1. 1401; 2 (4) :19-34

URL: http://ijsr.ir/article-1-122-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 4 - ( زمستان 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه مرور سیستماتیک در علوم پزشکی Iranian Journal of Systematic Review in Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4645