:: دوره 2، شماره 4 - ( زمستان 1401 ) ::
جلد 2 شماره 4 صفحات 68-56 برگشت به فهرست نسخه ها
فرسودگی شغلی در پرستاران اورژانس: یک مرور سیستماتیک
مریم احمدی ، نرگس ارسلانی ، فاطمه مقدم ، لادن ناصح ، فاطمه تقلیلی ، مسعود فلاحی خشکناب*
استاد، گروه پرستاری، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران. fallahi@uswr.ac.ir
چکیده:   (2257 مشاهده)
مقدمه: در بین کارکنان سامت، سندرم فرسودگی شغلی به خصوص در پرستاران رایج است. در میان پرستاران بخش های مختلف، پرستاران شاغل در بخش اورژانس به علت وجود عوامل متعددی از قبیل حجم کاری بالا، شیفت های طولانی، نیروی انسانی ناکافی بیشتر مستعد فرسودگی شغلی هستند. هدف این مطالعه بررسی فرسودگی شغلی در پرستاران اورژانس می باشد.
روش کار: این مطالعه مروری با جستجوی مطالعات فارسی با استفاده از کلیدواژه های فرسودگی شغلی،کارکنان مراقبت بهداشتی ؛کادردرمان، مراقبین بهداشتی، پرستاران، اورژانس، در پایگاه های داخلی SID، civilica، MagIran و با استفاده از کلیدواژه های Burnout Emergency, Care provider, Health care workers, Nurses در پایگاه های اطلاعاتی  PubMed، ISI, Web of Science، Science Direct، Google Scholar در بازه زمانی 1 ژانویه 1990 تا 30 دسامبر 2022 بررسی گردید. از 761
مطالعه ای که بعد از جستجو وسیع و غربالگری یافت گردید؛ تعداد 44 مطالعه جهت استخراج داده ها ارزیابی و تحلیل شد.
یافته ها: نتایج حاصل از این مطالعات بیانگر آن بود که پرستاران اورژانس بیش از سایر پرستاران با فرسودگی شغلی مواجه می شوند. هم چنین مشاهده شد که عوامل مختلفی از جمله سن، وضعیت تاهل، حجم کار و ساعت کاری ارتباط مستقیمی با افزایش فرسودگی شغلی دارند. هم چنین نتایج حاصل از مطالعات بیانگر تاثیر استراتژی های مقابله ای، ذهن آگاهی و برنامه های آموزشی بر کاهش فرسودگی شغلی پرستاران می باشد.
نتیجه گیری: تعداد قابل توجهی از پرستاران اورژانس دارای سطوح متوسط تا بالای خستگی عاطفی و مسخ شخصیت، همراه با سطوح پایین موفقیت شخصی بودند. استفاده از استراتژی های مقابله ای، ذهن آگاهی، مراقبه و مدیتیشن از راه های کنترل و پیشگیری فرسودگی شغلی در پرستاران بخش اورژانس می باشد.
واژه‌های کلیدی: فرسودگی شغلی، کارکنان مراقبت بهداشتی ،کادردرمان، مراقبین بهداشتی، پرستاران، اورژانس، مرورسیستماتیک
متن کامل [PDF 289 kb]   (1028 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/2/27 | پذیرش: 1401/9/8 | انتشار: 1402/1/23
* نشانی نویسنده مسئول: دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 4 - ( زمستان 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها